•  
  • Huurders

Huurders

Comments: No Comments

Het Mechels Harmonieorkest

In september 1979, als gevolg van een afsplitsing van “De Verenigde Sint-Katarina-vrienden” van St-Katelijne-Waver, stichten een groep muzikanten en bestuursleden samen met dirigent Frans Smets een nieuwe harmonie, die later ‘Mechels Harmonie Orkest’ werd genoemd. Het was onder impuls van dirigent Frans Smets dat onze nieuwe vereniging op korte tijd terug uitgroeide tot een volwaardig harmonieorkest.

Na enkele zeer succesvolle jaren nam Rudy Haemers in 1984 de dirigeerstok over en dit tot mei 1989. Onder zijn muzikale leiding had ons orkest de eer te mogen optreden te Mechelen op zaterdag 18 mei 1985 ter gelegenheid van het Pausbezoek.
Van 1990 tot 2001 kon het Mechels Harmonie Orkest beroep doen op een dynamisch en talentvol musicus voor de muzikale leiding van de harmonie, nl. Rik Ghesquière. Samen met hem maakten de muzikanten 3 erg geslaagde tournees in Catalonië in 1996, 1998 en 2001 en scoorden we op grote concerten en gelegenheden zoals het Festival van Vlaanderen (1996 en 1998).
Tijdens het Nieuwjaarsconcert in 2002 werd onze huidige dirigent, Erwin Pallemans, aan het publiek voorgesteld. Een spontane, sympathieke trompetist en talentvol dirigent die perfectie nastreeft. Onder zijn leiding realiseerde het Mechels Harmonie Orkest erg gesmaakte concerten, maar ook uitstekende resultaten in orkestwedstrijden, zowel deze van de Provincie alsook deze van Vlamo. Het meest recente hoogtepunt is het behalen van de Nationale titel in de Vlamo orkestwedstrijd op 2 december 2012 in Open categorie met een erg hoge score van 91,6%.

Wij repeteren meestal op zondag van 9u45 tot 12u in Klankendaal, Tervuursesteenweg 84, 2800 Mechelen. De repetitielijst kan u hier raadplegen.

www.MechelsHarmonieorkest.be

Vorming Plus Regio Mechelen

De Vormingplus-centra willen volwassenen de mogelijkheid bieden om zich in hun vrije tijd verder te ontwikkelen en hun persoonlijke en sociale competenties te vergroten. De centra stimuleren de participatie van mensen en groepen aan het maatschappelijke en culturele leven en versterken hun weerbaarheid en engagement in de samenleving. Tegelijk willen ze dicht bij de mensen ruimten creëren die tot interactie en ontmoeting uitnodigen om zo mensen ertoe aan te zetten van en met elkaar te leren op een ongedwongen en aangename manier

De centra gebruiken een breed gamma aan werkvormen en brengen het plezier van het leren bij. Ze doen dat in samenspraak en samenwerking met tal van sociale en culturele sleutelfiguren, organisaties en sectoren die ze willen stimuleren en inspireren.

Als dynamische organisaties willen de Vormingplus-centra garant staan voor expertise, vernieuwing, diversiteit en betrokkenheid.

www.vormingplus-regiomechelen.be

 

Amarant

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie.
Ons educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen.

Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.
Het cursusaanbod is divers qua onderwerp, invalshoek en benaderingswijze.
Onze begeleide tentoonstellingsbezoeken en kunsthistorische daguitstappen in binnen- en buitenland vormen daarbij een onmisbare aanvulling.

Op Amarantreizen wordt u begeleid door dezelfde docenten die u via ons cursusaanbod degelijk voorbereiden op het reisthema.
Amarantactiviteiten zijn gericht op cultuurparticipatie, kunstbeleving en ontmoeting tussen mensen met een ruime culturele belangstelling.

Onze programmabrochure verschijnt vier maal per jaar en wordt u op aanvraag kostenloos toegestuurd. U kan het programma eveneens raadplegen via deze website.

www.amarant.be

 

 

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Planning
Planning

Welcome , today is Tuesday, September 10, 2013
option trading