Muzes wil met  Klankendaal een kwaliteitsvol project aanbieden. Vanuit de overtuiging dat de kwaliteit van sociaal-culturele projecten sterk mee bepaald wordt door het netwerk dat mensen rond zich hebben, bouwde Klankendaal een traditie op in het werken met vrijwilligers. Op dit ogenblik draait onze dagelijkse werking op ca. 15 vrijwilligers die elk meerdere dagen doorbrengt in Klankendaal.

Vrijwilligerswerk is meer dan een groep mensen die wat uurtjes gratis doorbrengen in Klankendaal.

Vrijwilligers komen uit vrije wil om één of meerdere dagen te werken voor Klankendaal. Ze doen dit niet voor een inkomen. Dagelijks komen ze naar Klankendaal omwille van de gedeelde visie en missie. Dit onbaatzuchtige karakter van hun inzet en hun oprechte betrokkenheid geeft aan de organisatie een extra menselijke dimensie. De vrijwilligers accentueren de menselijke kant van onze activiteiten, de werking zonder de taken van onze professionele docenten over te nemen. Een vrijwilliger heeft tijd en kan extra aandacht besteden aan wensen van de deelnemers van activiteiten. Vrijwilligers brengen het leven van de lokale gemeenschap binnen in Klankendaal, en vrijwilligers dragen het leven van het Klankendaal uit naar die lokale gemeenschap. Vrijwilligers bieden voor Klankendaal een uitgelezen kans om een positief imago te creëren!

De juiste persoon op de juiste plaats

De vrijwilligers worden ingezet op basis van hun talenten, weliswaar binnen het kader van de organisatie en ten dienste van de bewoners. De organisatie laat zich uitdagen de aanwezige talenten te gebruiken en daarvoor nieuwe activiteiten en projecten te ontwikkelen. Een kennismakingsgesprek is een eerste stap in de verkenningsronde van de talenten van de kandidaat-vrijwilliger. Hierbij houden we de specifieke talenten van vrijwilligers voor ogen: iemand speelt piano, een ander houdt van organiseren en koken een derde was jaren actief als klusjesman. Talentgericht werken met vrijwilligers zorgt net voor het unieke van het werken met vrijwilligers: ze komen niet voor een welomlijnde job. U kan hen ‘doorzoeken’ om het beste van hun talenten naar boven te halen en binnen uw organisatie in te zetten. Gegarandeerd een win-winsituatie!

Muzes  gaat vrijwel permanent op zoek naar mensen met een groot hart voor kunsteducatie,  die nog wat tijd over hebben en iets willen doen voor Muzes.  Aangezien het takenpakket heel divers is, is het aanbod zo uitgebreid dat heel wat vrijwilligers een taak op maat krijgen. Een aantal factoren spelen een rol: achtergronden van de medewerker, de afstand, de momenten die vrij zijn, ,…

Geïnteresseerd? Mail naar info@muzes.

VRIJWILLIGERS MET EEN HART VOOR KUNSTEDUCATIE

VRIJWILLIGERS

Sharon Gabriël
Logistieke ondersteuning

Randy van Rijn
Grafisch Vormgever

Ilse Van Mullem
Redactie Website

Margriet Labius
Medewerker Kinderklanken

Lennert Maes
Coördinator Artschool

Ann Lingier
Administratief medewerker

Goedele Noppe
Medewerker mediatheek

Ellen Verstraete
Medewerker mediatheek

Jos Maes
Algemene coördinatie

Christophe Ponsard
Europese Projecten

Johan Van Lier: projectcoördinator
Pim Vertommen: logistieke ondersteuning
Kid-Lee Vermaase: medewerker mediatheek
Eddy Pollers: redactie website
Nathalie Bellon: social media
Saskia Vannuffelen: social media
Nikita Verhaegen: medewerker mediatheek

DOCENTEN

Klankendaal verwelkomt docenten met een passie voor het onderwijs! In 8 jaar tijd heeft Klankendaal veel kennis en expertise opgebouwd met betrekking tot de selectie van docenten. De docenten zijn verbonden aan diverse universiteiten (KULeuven, VUB, UA)  hogescholen (Vives,Thomas More) academies, kunsteducatieve organisaties of hebben een rijke ervaring opgebouwd in de muziek- of kunstwereld.

Sarah Verhulst
Muziekpedagogie

Jozef Sercu
Creatief muisiceren

Carmien Michels
Taal

Martine Van Puyvelde
Ontwikkelingspsychologie

Margré van Gestel
Muziekmethodiek

Kristin Roland
Stemtechniek

Griet Plettinx
Liedcompositie

Ben Broux
Piano

Matthijs Vanstaen
Zang

André Nzinga Massamba
Gospel

Wannes Hobin
Gitaar: individueel

Mathias Ghesquière
Drum

Bart Alloing
Trajectbegeleiding

Katrien Aerts
Musical

Hans Degel
Gitaar: groepslessen

Pol Meunier
Percussie: groepslessen

Marc Smitt
Percussie: groepslessen

Guido Van Hove
Didgeridoo

Kanza Mees
Ukulele – Percussie

Karen Haspeslagh
Docente Kinderklanken

Greet Selderslaghs
Docente Biodanza