De mediatheek van Muzes bestaat uit duizenden publicaties rond muziek-­ en kunsteducatie. Deze bibliotheek is toegankelijk voor Muzesleden tijdens de openingsuren van Klankendaal om te snuisteren en boeken, lesmateriaal of audiovisueel materiaal te ontlenen.Vandaag kan men deze verschillende types materialen reeds ontlenen.

We werken voor jullie – achter de schermen – aan een geautomatiseerd uitleensysteem om u dan zo (sneller) te bedienen en uw ontleningen completer te kunnen registreren. De uitleenstatus van àlle materialen is daarom vandaag nog niet beschikbaar. We verwachten dit tegen september 2016 te kunnen realiseren.

8.000 collectie-items zijn beschreven en kan u (bijna) online raadplegen. De catalogus vind je hier.

OVERZICHT COLLECTIE TIJDSCHRIFTEN

 

Gepassioneerd & Bevlogen? Werkzaam in de kunstsector? Kunstzone is het onafhankelijke trefpunt voor kunst en cultuur in onderwijs en educatie. Neem nu een abonnement op het tijdschrift Kunstzone en ontvang deze 6 keer per jaar thuis. Altijd aangenaam op de hoogte!

kM is hét materiaaltechnische vakblad over beeldende kunst en vormgeving. kM verschijnt viermaal per jaar en is een uitgave van Uitgeverij De Doelenpers in Alkmaar. kM is interdisciplinair, informeert, onderzoekt en volgt de nieuwste ontwikkelingen op materiaaltechnisch gebied, ook met betrekking tot gezondheid en milieu.

Het tijdschrift bevat, naast beschouwingen over literatuur, beeldende kunsten, muziek, theater en film, ook artikelen over uiteenlopende maatschappelijke verschijnselen in Vlaanderen en Nederland. Het blad besteedt eveneens aandacht aan taal- en cultuurpolitieke activiteiten. Sinds 1957.

Stemband magazine is het vernieuwde tijdschrift van Koor&Stem vzw. Het bevat interviews met bekende en minder bekende dirigenten en zangers, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender.

Cultuur+Educatie is hét tijdschrift over onderzoek naar leren, lesgeven en overdracht in kunst en cultuur. Het tijdschrift maakt actuele inzichten uit onderzoek toegankelijk voor een breed publiek en biedt ruimte aan uiteenlopende onderwerpen. Van informeel leren in de kunsten, hersenonderzoek en de kwaliteit van kunstzinnige oriëntatie tot beoordeling van beeldend werk, community arts en effecten van kunsteducatie.

Jazzmozaïek is sinds 2000 een driemaandelijks jazzmagazine. Het is een creatief magazine dat zijn rol wil vervullen op lokaal, nationaal en internationaal niveau als een noodzakelijk platform dat jazzmuzikanten een stem geeft en een breed publiek kan enthousiasmeren. Jazzmozaïek heeft aandacht voor amateurmuzikanten en wordt gesteund door een team van bevlogen medewerkers.

De Pyramide is al 62 jaar lang de muziekwijzer voor het primair onderwijs. De redactie richt zich op een brede groep van lezers. Naast vakleerkrachten in het primair onderwijs, pabodocenten, –studenten, conservatoriumdocenten, –studenten en muziekschooldocenten richt de Pyramide zich op leerkrachten in het primair onderwijs die goed muziekles willen geven, maar daar graag hulp bij hebben.

Uw gids door de intrigerende wereld van het beeldverhaal. Stripgids verschijnt vier keer per jaar, bij het begin van elk seizoen. Het blad houdt de vinger aan de pols van wat er leeft in de wereld van de Vlaamse en internationale strip. Aan de hand van interviews, essays, nieuwsberichten, columns, recensies en voorpublicaties, en met een heel brede focus, houdt Stripgids zijn lezers op de hoogte van wat er reilt en zeilt.

Dans.Magazine is het driemaandelijks tijdschrift van Danspunt. Alle dansdisciplines uit de (amateur) danssector in Vlaanderen komen er zoveel mogelijk in aan bod via artikels, nieuwtjes, … Je vindt er ook een uitgebreide dansagenda met een overzicht van de dansactiviteiten van de komende drie maanden van Danspunt, onze aangesloten groepen en onze kortingspartners.

Hét folkblad in Vlaanderen! Met Folk blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes uit en ontwikkelingen in de folkwereld. Dit tijdschrift – het enige in zijn genre in Vlaanderen – verschijnt 4 keer per jaar op een oplage van 3.500 exemplaren en is het enige gespecialiseerde folkblad in Vlaanderen.

Rekto:verso is een gratis tweemaandelijks tijdschrift dat de wereld beschouwt vanuit kunst en cultuur. Het biedt nieuwsgierige cultuurliefhebbers een verdiepende blik op film, podium, muziek, literatuur en beeldende kunst, en betrekt hen dichter bij actuele culturele kwesties. Rekto:verso wil dieper graven dan kranten en radio, maar toegankelijker zijn dan de vaktijdschriften.

De Witte Raaf wil het gesprek en de reflectie over beeldende kunst in Nederland en Vlaanderen stofferen en inspireren. Het blad kiest voor een probleemgerichte en kritische aanpak die zich niet bij voorbaat bekent tot de codes van een bepaald wetenschappelijk specialisme, of tot één herkenbare standaardbenadering. Het blad wil ruimte maken voor alle mogelijke benaderingswijzen van beeldende kunst. Het wil bovenal de publieke discussie over de kunsten nieuw leven inblazen.

H ART, sinds 2006 een tijdschrift voor hedendaagse kunst in België en omgeving, brengt om de drie weken een publicatie uit met nieuws uit het veld van de de hedendaagse beeldende kunsten. H ART maakt een heldere, overzichtelijke en kwaliteitsvolle tabloid over actuele kunst. Een team van cultuurjournalisten en kunstcritici schrijven recencies, verslagen, interviews, opiniestukken en columns.

Sinds de eerste jaargang in 1963 ijvert Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen voor een ontsluiting van musea en openbare collecties. De doelstelling is en blijft een kunstminnend publiek te informeren over museumcollecties en –activiteiten en te stimuleren tot een bezoek aan openbare collecties en tentoonstellingen.

Hét magazine voor de culturele omnivoor in Vlaanderen en Brussel. Hier vindt u een schat aan informatie rond klassieke muziek, actuele concerten, opera, oude muziek, hedendaags klassiek en een snuifje wereldmuziek. We hebben steeds enkele exclusieve interviews met landelijke en internationale sterren voor u klaar. Daarnaast gidsen we u langs de hoogtepunten in de beeldende kunsten, literatuur en de meest intrigerende theater- en dansvoorstellingen van de komende maanden. We hebben ook als enige blad uitgebreide recensies van cd’s met klassieke muziek.