• Muzes: Nieuwsflash- Hart voor kunsteducatie- Muzikale toelatingsproef

  Kinderen zijn van nature zeer muzikaal: ze zingen en bewegen van kleinsaf, en hebben ook een natuurlijk gevoel voor ritme.
  Om de muzikaliteit van de allerkleinsten te stimuleren, organiseert Muzes, in samenwerking met Klankendaal, twee unieke opleidingen die zich specifiek …

  Toelatingsproeven

  Klik hier voor bijkomende informatie.…

  Popsongs zingen in de klas – Impact

  Actuele popsongs zingen in de klas, dat is waar IMPACT voor staat!

  Via de communitygroep op Muzes vzw worden maandelijks nieuwe instructiefilmpjes aangeboden, in een uniek arrangement aangepast aan het doelpubliek.  
  De pianobegeleiding wordt bewust eenvoudig gehouden, met aandacht voor …

  Stand van zaken 2013-2014 Muzes

  Nu de welverdiende zomervakantie begonnen is en u ongetwijfeld naar warmere oorden trekt, blikken we bij Muzes vzw graag even terug op een boeiend schooljaar waarin we bijzonder veel verwezenlijkten.
   
  We startten met onze online community voor leraren, de Dag …

  Muzikale vorming van het jonge kind- Klankendaal/Muzes

  Klankendaal vzw en Muzes vzw bieden daarom reeds verschillende jaren specialisatie-opleidingen aan om de muzikale vorming van baby’s en peuters (MUVO 0-4j) en kinderen (MUVO 4-8j) te bevorderen.
   
  Tijdens deze opleidingen leer je baby’s, peuters en kinderen begeleiden in de

  Zomerflits Muzes

  -9 redenen waarom leraren hun vakantie dubbel en dik verdienen.
   Vermoeiende lesdagen, overuren, de (verdomde?) leerlingen, … .
  -
  Putin bant krachttermen en scheldwoorden in alle kunst.
   Kunstenaars en filmmakers riskeren een fikse boete.
   -Is Stromae de nieuwe ABBA

  De kracht van de gitaar – Hademus Studio

  Als mijn gitaar mij helpt, dan zing ik voor jou, hoeveel ik van je hou!
  Breng je klas aan het zingen en word de ‘coole’ leraar van de school!

  Ben jij ook zo’n leerkracht die muzikale opvoeding belangrijk vindt, omdat …

  Muzieksessies voor jonge kinderen – Kinderklanken

  Kinderklanken gaat in de loop van de maand september van start op diverse locaties in Vlaanderen: Berchem, Mechelen, Leuven, Bonheiden, Willebroek, Kortenberg, Aarschot.

  Kinderklanken
   
  -zijn muzieksessies voor jonge kinderen en hun ouders (verzorgers).
   
  -zet trajecten op met onthaalouders en kinderverzorgers,…

  Cultuur in de Spiegel Vlaanderen – Muzes

  U bent er zich misschien niet helemaal van bewust, maar er dondert serieus wat in het Vlaamse cultuuronderwijs. Naar Nederlands voorbeeld buigt een groep onderzoekers zich over een mogelijk zeer ingrijpende verandering van kunst, muziek en muzische vorming in het

  Nieuwsflash Juni/3 – Muzes

  -De mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar.
  Deze foto’s vielen in de prijzen op de IPA-Awards.
  -De beste Braziliaanse songs!
  Bereid je alvast voor op de match van vanavond.
   
  -Disharmonie in orkestenland.
  Er kan nooit te veel muziek zijn! Toch?

 •  
 •  

Huurders

Het Mechels Harmonieorkest

In september 1979, als gevolg van een afsplitsing van “De Verenigde Sint-Katarina-vrienden” van St-Katelijne-Waver, stichten een groep muzikanten en bestuursleden samen met dirigent Frans Smets een nieuwe harmonie, die later ‘Mechels Harmonie Orkest’ werd genoemd. Het was onder impuls van dirigent Frans Smets dat onze nieuwe vereniging op korte tijd terug uitgroeide tot een volwaardig harmonieorkest.

Na enkele zeer succesvolle jaren nam Rudy Haemers in 1984 de dirigeerstok over en dit tot mei 1989. Onder zijn muzikale leiding had ons orkest de eer te mogen optreden te Mechelen op zaterdag 18 mei 1985 ter gelegenheid van het Pausbezoek.
Van 1990 tot 2001 kon het Mechels Harmonie Orkest beroep doen op een dynamisch en talentvol musicus voor de muzikale leiding van de harmonie, nl. Rik Ghesquière. Samen met hem maakten de muzikanten 3 erg geslaagde tournees in Catalonië in 1996, 1998 en 2001 en scoorden we op grote concerten en gelegenheden zoals het Festival van Vlaanderen (1996 en 1998).
Tijdens het Nieuwjaarsconcert in 2002 werd onze huidige dirigent, Erwin Pallemans, aan het publiek voorgesteld. Een spontane, sympathieke trompetist en talentvol dirigent die perfectie nastreeft. Onder zijn leiding realiseerde het Mechels Harmonie Orkest erg gesmaakte concerten, maar ook uitstekende resultaten in orkestwedstrijden, zowel deze van de Provincie alsook deze van Vlamo. Het meest recente hoogtepunt is het behalen van de Nationale titel in de Vlamo orkestwedstrijd op 2 december 2012 in Open categorie met een erg hoge score van 91,6%.

Wij repeteren meestal op zondag van 9u45 tot 12u in Klankendaal, Tervuursesteenweg 84, 2800 Mechelen. De repetitielijst kan u hier raadplegen.

www.MechelsHarmonieorkest.be

Vorming Plus Regio Mechelen

De Vormingplus-centra willen volwassenen de mogelijkheid bieden om zich in hun vrije tijd verder te ontwikkelen en hun persoonlijke en sociale competenties te vergroten. De centra stimuleren de participatie van mensen en groepen aan het maatschappelijke en culturele leven en versterken hun weerbaarheid en engagement in de samenleving. Tegelijk willen ze dicht bij de mensen ruimten creëren die tot interactie en ontmoeting uitnodigen om zo mensen ertoe aan te zetten van en met elkaar te leren op een ongedwongen en aangename manier

De centra gebruiken een breed gamma aan werkvormen en brengen het plezier van het leren bij. Ze doen dat in samenspraak en samenwerking met tal van sociale en culturele sleutelfiguren, organisaties en sectoren die ze willen stimuleren en inspireren.

Als dynamische organisaties willen de Vormingplus-centra garant staan voor expertise, vernieuwing, diversiteit en betrokkenheid.

www.vormingplus-regiomechelen.be

Amarant

Amarant biedt vorming aan over de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van beeldende kunst, muziek en filosofie.
Ons educatief aanbod omvat cursussen, tentoonstellingsbezoeken, daguitstappen en reizen.

Amarant wil de essentiële rol die kunst en filosofie spelen in zelfontplooiing en de samenleving versterken.
Het cursusaanbod is divers qua onderwerp, invalshoek en benaderingswijze.
Onze begeleide tentoonstellingsbezoeken en kunsthistorische daguitstappen in binnen- en buitenland vormen daarbij een onmisbare aanvulling.

Op Amarantreizen wordt u begeleid door dezelfde docenten die u via ons cursusaanbod degelijk voorbereiden op het reisthema.
Amarantactiviteiten zijn gericht op cultuurparticipatie, kunstbeleving en ontmoeting tussen mensen met een ruime culturele belangstelling.

Onze programmabrochure verschijnt vier maal per jaar en wordt u op aanvraag kostenloos toegestuurd. U kan het programma eveneens raadplegen via deze website.

www.amarant.be