• Muzes: Nieuwsflash- Hart voor kunsteducatie- Muzikale toelatingsproef

  Kinderen zijn van nature zeer muzikaal: ze zingen en bewegen van kleinsaf, en hebben ook een natuurlijk gevoel voor ritme.
  Om de muzikaliteit van de allerkleinsten te stimuleren, organiseert Muzes, in samenwerking met Klankendaal, twee unieke opleidingen die zich specifiek …

  Toelatingsproeven

  Klik hier voor bijkomende informatie.…

  Popsongs zingen in de klas – Impact

  Actuele popsongs zingen in de klas, dat is waar IMPACT voor staat!

  Via de communitygroep op Muzes vzw worden maandelijks nieuwe instructiefilmpjes aangeboden, in een uniek arrangement aangepast aan het doelpubliek.  
  De pianobegeleiding wordt bewust eenvoudig gehouden, met aandacht voor …

  Stand van zaken 2013-2014 Muzes

  Nu de welverdiende zomervakantie begonnen is en u ongetwijfeld naar warmere oorden trekt, blikken we bij Muzes vzw graag even terug op een boeiend schooljaar waarin we bijzonder veel verwezenlijkten.
   
  We startten met onze online community voor leraren, de Dag …

  Muzikale vorming van het jonge kind- Klankendaal/Muzes

  Klankendaal vzw en Muzes vzw bieden daarom reeds verschillende jaren specialisatie-opleidingen aan om de muzikale vorming van baby’s en peuters (MUVO 0-4j) en kinderen (MUVO 4-8j) te bevorderen.
   
  Tijdens deze opleidingen leer je baby’s, peuters en kinderen begeleiden in de

  Zomerflits Muzes

  -9 redenen waarom leraren hun vakantie dubbel en dik verdienen.
   Vermoeiende lesdagen, overuren, de (verdomde?) leerlingen, … .
  -
  Putin bant krachttermen en scheldwoorden in alle kunst.
   Kunstenaars en filmmakers riskeren een fikse boete.
   -Is Stromae de nieuwe ABBA

  De kracht van de gitaar – Hademus Studio

  Als mijn gitaar mij helpt, dan zing ik voor jou, hoeveel ik van je hou!
  Breng je klas aan het zingen en word de ‘coole’ leraar van de school!

  Ben jij ook zo’n leerkracht die muzikale opvoeding belangrijk vindt, omdat …

  Muzieksessies voor jonge kinderen – Kinderklanken

  Kinderklanken gaat in de loop van de maand september van start op diverse locaties in Vlaanderen: Berchem, Mechelen, Leuven, Bonheiden, Willebroek, Kortenberg, Aarschot.

  Kinderklanken
   
  -zijn muzieksessies voor jonge kinderen en hun ouders (verzorgers).
   
  -zet trajecten op met onthaalouders en kinderverzorgers,…

  Cultuur in de Spiegel Vlaanderen – Muzes

  U bent er zich misschien niet helemaal van bewust, maar er dondert serieus wat in het Vlaamse cultuuronderwijs. Naar Nederlands voorbeeld buigt een groep onderzoekers zich over een mogelijk zeer ingrijpende verandering van kunst, muziek en muzische vorming in het

  Nieuwsflash Juni/3 – Muzes

  -De mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar.
  Deze foto’s vielen in de prijzen op de IPA-Awards.
  -De beste Braziliaanse songs!
  Bereid je alvast voor op de match van vanavond.
   
  -Disharmonie in orkestenland.
  Er kan nooit te veel muziek zijn! Toch?

 •  
 •  

Aanbod

GITAAR

In Artschool  kan je terecht voor zowel individuele als groepslessen gitaar. Je kan zelf bepalen of je kiest voor akoestische of elektrische gitaar en onze leraren hebben een breed spectrum aan genres gestudeerd om jou op goeie weg te zetten om een gitarist te worden in het genre dat jouw voorkeur heeft. De kracht van de gitaar is een cursus voor beginners waar in groep wordt gewerkt aan de basis van het gitaar spelen. Beginnende gitaristen kunnen ook terecht in de individuele lessen.

DRUMS

Artschool  is voorzien een drumlokaal. Denk jij een gevoel voor ritme te hebben en heb je zin om achter de drums te kruipen dan zijn onze drumlessen zeker iets voor jou! Leer drummen op eigen tempo en in het muziekgenre van jou keuze!

PIANO / KEYBOARD

Klassiek of Pop, Synthesizer of akoestische piano? In onze individuele lessen legt een professionele toetsenist je stap voor stap uit hoe je piano leert spelen. Kies je voor de optie keyboard dan ontdek je samen met de leraar de verschillende klanken die uit een keyboard kunnen komen en hoe je daarmee toffe nummers speelt!

ZANG

Altijd al gedroomd om op een podium te staan zingen? Of wil je gewoon eens kijken wat je met je stem zou kunnen doen? In onze individuele zanglessen kijkt de leraar wat de specifieke mogelijkheden zijn met jouw stem. Er word gewerkt een ademhaling, stemtechniek, klankkleur om te komen tot een beter klinkende zangstem.

PRAKTISCH

Voor de lessen dien je in het bezit te zijn van een instrument. Het is belangrijk dat je thuis kan oefenen tegen de volgende les. Door te oefenen ga je voorruit en krijgen je lessen meer zin. Hieronder vind je per instrument wat je zeker moet meebrengen:

Gitaristen en bassisten brengen een gitaar mee naar Artschool. Speel je elektrisch? Dan breng je ook een KABEL mee.

Drummers brengen een paar drumstokjes mee naar de les!

Pianisten en Keyboardspelers hoeven niets mee te brengen.

Schrijfgerief komt voor iedereen van pas!

Heb je nog geen instrument? Neem dan zeker eens een kijkje bij Key Music. Zij hebben ook een interessante formule van verhuurkoop voor mensen die pas beginnen met muziek spelen. Vergeet vooral niet te vermelden dat je leerling bent van Artschool, want dan heb je recht op een korting.